Підтримати нас

Херсонський театр покаже виставу, яка передбачила події на Майдані

Vgoru
Автор статті
19 березня 2016 05:57
794
Поширити:

20 березня у столичному Театрі імені Франка відбудеться показ трагедії «Свіччине весілля» за п’єсою українського драматурга Івана Кочерги від Херсонського обласного музично-драматичного театр ім. М. Куліша.

«Цей спектакль поставила дуже молода режисерка Влада Белозоренко. І так сталось, що ми давали його напередодні розгону Майдану в 2013 році, – розповідає директор і художній керівник Херсонського театру Олександр Книга. – Вже потім ми дізнались про «золотий унітаз» і подібні речі, які були згадані в цій виставі. Мене вразило, як 24-річна дівчина могла передбачити такі події».

Олександр Книга каже, що тоді їм заборонили показувати цю постановку. «Адже вона була конкретним викликом для жителів Херсону, щоб вийти на місцевий протест», – переконаний він.

Покази «Свіччиного весілля» відновились 2014 року. Тепер Херсонський театр зіграє цю постановку на чернігівському фестивалі «Слов’янські театральні зустрічі», який відбудеться з 17 по 29 березня, а потім продемонструє її перед київською публікою.

Також директор Херсонського музично-драматичного театру розповів, що цього місяця одна з їхніх труп відлітає на гастролі до Португалії. Там артисти презентують три вистави, зокрема і спільний проект з Театром імені Франка «Не плачте за мною ніколи» за творами Марії Матіос.

Театр з Херсону вже не вперше гратиме на португальській сцені. «Український театр має свої особливості, що дуже подобається нашим друзям з Європи», – зазначив Олександр Книга.

На фото: фрагмент з вистави «Свіччине весілля». Фото з архіву театру

 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ