Підтримати нас

Херсон чекає на ремонт

Автор статті
18 грудня 2016 04:00
1,524
Поширити:

Ремонт одне з найстрашніших слів нашого побуту. Його ніколи не хочеться починати, а потім ще й неможливо закінчити. Та креативні волонтери зі Львова ремонт не тільки полюбляють, а ще й херсонців хочуть навчити, як його подолати.

Минулого понеділка до нашого міста завітала команда волонтерського табору “Будуємо Україну разом” або просто БУР. Херсон пройшов попередній відбір серед інших міст України, що зареєструвалися у благодійному проекті. І на цьому тижні організатори спілкувалися з сім’ями героїв АТО, багатодітними сім’ями та переселенцями – усіма малозабезпеченими, чиє житло потребує ремонту. А також благодійники спілкувалися з громадськими організаціями.

Проект “Будуємо Україну разом” зародився ще влітку 2014 року із початком війни. Після того, як міста Краматорськ та Слов’янськ Донецької області були звільнені від російської окупації, працівники фундації та волонтери вирушили на Схід України, аби допомогти людям, чиї домівки постраждали від бойових дій.

З тих пір було відремонтовано чимало об’єктів. Це були як будинки, пошкоджені внаслідок військових дій, так і споруджені громадські простори, молодіжні центри та написані на стінах колись російськомовних міст вірші українських поетів.
Зараз практично у кожному місті чи селі України є люди, які так чи інакше постраждали від війни. Отож, волонтери вирішили розширити поле своєї діяльності. І вже котрий рік поспіль команда БУР відвідує великі та малі міста України. У 2017 році з квітня по жовтень кожні два тижні волонтери будуть мандрувати обраними містами. Уже до Нового року стане відомо, чи потрапить Херсон до переліку міст, які “відремонтують”.

На кожному тижні діяльності табору активісти прагнуть залучити якнайбільше волонтерів, з яких половина – місцеві мешканці, а решта – волонтери з інших областей України.

Програма табору виглядає таким чином. У першу половину дня волонтери працюють над ремонтом, а потім на них чекає культурна програма. Це можуть бути екскурсії, відпочинок, майстер-класи, лекції, перегляди фільмів та багато цікавого, що може запропонувати місто. Проїзд, проживання та харчування волонтерів забезпечує благодійна організація. Для молодих людей це чудова нагода отримати корисний досвід та помандрувати.

Як розповіли організатори, після кожної їхньої подорожі громада міста розпочинає свою власну діяльність, створюються нові громадські організації. Проект показує, наскільки просто можна допомогти одне одному та навести лад у своєму місті.

БУР запрошує до співпраці студентів, волонтерів та усіх бажаючих приєднатися. Організатори обіцяють, що для кожного знайдеться цікава і нескладна робота.

Проект “Будуємо Україну разом” створений БО “Львівська освітня фундація” та реалізується у партнерстві із NED у рамках Української ініціативи зміцнення громадської довіри (UCB), що фінансується Агентством США з міжнародного розвитку (USAID).

P.S. Юридичну консультацію переселенці можуть отримати за адресою: м. Херсон, вул. Фрунзе, 2, офіс 19. Дні прийому: вівторок, четвер з 10.00 до 15.00. Попередній запис за тел. (0552) 49 60 03.

За психологічною допомогою можна звертатися до психолога Андрія Калити за адресою: м. Херсон, вул. Перекопська, 3, тел. 050-418-10-01.

Публікація підготовлена в рамках проекту "Будуємо Херсонщину разом" за підтримки Black Sea Trust і німецького Фонду Маршалла. Думкиавторівпублікаційне обов'язково збігаються з точкою зору Black Sea Trust,німецькогоФонду Маршалла або їх партнерів.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ