Підтримати нас

Казанський про ситуацію з «Новою поштою»

Автор статті
17 березня 2018 15:32
648
Поширити:

Історія з обшуками Генпрокуратури в низці офісів компанії «Нова пошта» - це історія про бізнес-клімат в Україні, а точніше – про податкове законодавство, яке влаштовано таким чином, щоб робити бізнес винуватим.

Як передає replyua.net, таку думку у своєму блозі висловив український журналіст Денис Казанський. За його словами, «Нова пошта» справді розділена на безліч ФОПів, щоб мінімізувати податки, але в цьому немає нічого унікального для нашої країни. Так працюють майже всі мережевики. Формально – це не протизаконно, але, якщо силовики захочуть, то, звичайно, притиснуть.

«Чому бізнесмени так роблять? Тому що інакше не вигідно. Став би хтось морочитися з сотнями ФОПів, якби можна було нормально працювати юрособою? Ні, звичайно», - вважає Казанський. Він додає, що невисокі податки вигідніше платити, ніж не платити і створювати собі зайві проблеми. Це прописна істина. Звинувачення в «обналу», які висуває прокуратура – теж викликають сумнів. 

На Думку Казанського, такі звинувачення можна висунути всім, хто має справу з великими обсягами готівки. Супермаркетам, заправкам, забігайлівкам на кшталт «Пузатої хати». І це, якщо не брати до уваги цілу мережу ігрових автоматів, замаскованих під «Національну лотерею» і всіляких «швидких грошей» в МАФах у метро. Поки ти не цікавий або у тебе є «дах» - тебе чіпати не будуть, але як тільки прокурори захотіли грошей або частку в бізнесі – до тебе прийдуть. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ