Підтримати нас

Катівні в Херсоні були частиною ретельно продуманого плану росії, – The Guardian

Vgoru
03 березня 2023 08:01
2,192
Поширити:

Для придушення української ідентичності російська влада створила на Херсонщині щонайменше 20 катівень. Відповідні докази зібрала міжнародна група юристів. Про це повідомляє видання The Guardian.

Катівнями керували фсб та місцеві колаборанти. Серед ув’язнених були не тільки активісти, журналісти, державні службовці чи вчителі, але й випадкові жителі, яких росіяни зупинили на вулиці та звинуватили в нібито проукраїнській позиції через контент у телефоні.

«Масові катівні, що фінансуються російською державою, не є випадковими, а скоріше частина ретельно продуманого та профінансованого плану з чіткою метою знищення української національної та культурної ідентичності», – зазначив британський адвокат Вейн Джордаш.

Проти ув’язнених застосували різні види тортур: побиття, катування електричним струмом, занурення голови у воду. Також їх змушували завчати проросійські гасла, вірші та пісні.

За інформацією юристів, тільки в Херсоні за час окупації зникли безвісти приблизно 400 людей, невідомо скільки з них росіяни вбили, а скільки вивезли до рф.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів