Підтримати нас

ЄС закликав звільнити мерів Херсонщини з полону

Вгору
Автор статті
29 лютого 2024 13:42
635
Поширити:

Станом на 29 лютого Голопристанський міський голова Олександр Бабич та Херсонський – Ігор Колихаєв досі в російському полоні. Європейський комітет регіонів закликав звільнити українських полонених мерів і старост.  

Про це повідомили на сайті ЄС. 

Зазначається, що також досі перебувають у полоні Дніпрорудненський міський голова, староста Боромлянської сільської територіальної громади Сумської області та староста Сновської міської територіальної громади Чернігівської області.

Президент комітету Васко Алвес Кордейро заявив: 

“Європейський комітет регіонів закликає негайно звільнити всіх викрадених українських мерів. Регіони та міста Європи солідарні з Україною, за її суверенітет і територіальну цілісність”.
  •  Про викрадення Ігоря Колихаєва стало відомо 28 червня 2022 року. 3 вересня 2023 року Міжнародний комітет Червоного Хреста офіційно підтвердив його статус полоненого.
  • Голова Голопристанської міської територіальної громади Херсонської області Олександр Бабич перебуває в полоні з 28 березня 2022 року.
  • Раніше стало відомо, що міський голова Таврійського Каховського району на Херсонщині Микола Різак врятувався від російського полону.
  • У вересні 2023 року стало відомо, що колишній міський голова Херсона Володимир Миколаєнко перебуває на території РФ в одному з таборів Воронезької області. 
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ