Підтримати нас

Ізраїльський режисер знімає фільм про Голодомор

Автор статті
22 вересня 2019 14:04
709
Поширити:

Ізраїльтяни знімуть фільм про Голодомор в Україні. Хочуть нагадати своїй країні та світові про жахливі події 1932-33 років.

"Цим фільмом я хочу розірвати мовчання в Ізраїлі по темі Голодомору", – розповів порталу Ukrainian Jewish Encounter актор, режисер і продюсер Дім Амор.

Фільм знімається на кошти "Академії сценічних мистецтв" – приватної школи Діма Амора. Усі актори громадяни Ізраїлю, проте деякі з них народились в Україні. Сам Дім народився в Конотопі, переїхав з родиною до Ізраїлю у віці 17 років.

Зимові зйомки пройдуть в грудні у селищі Духанівка Конотопського району Сумської області. Партнерська українська компанія надасть реквізит і машини 1930-х років, а також місцевих артистів для масовки. У центрі сюжету історія матері та її 6 дітей.

Відразу після оголошення про початок зйомок режисер отримав повідомлення від театральних інститутів Москви і Петербурга про повне припинення співпраці з його "Академією сценічних мистецтв". Багато театральні діячі з Росії видалили його з числа друзів у соціальній мережі Facebook.

Дім Амор сподівається, що фільм буде показаний в 2020 році не тільки в кінотеатрах Ізраїлю, а й на фестивалях.

"Я дуже хочу, щоб фільм був показаний в Кнесеті. Сподіваюся, він зможе вплинути на позицію парламентаріїв Ізраїлю в питанні визнання Голодомору геноцидом", – підкреслив режисер.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ