Підтримати нас

Іспанця можуть оштрафувати за відео з поліцейськими

21 травня 2016 11:15
226
Поширити:

За «випадкове потрапляння» в кадр поліцейських іспанцеві загрожує чималий штраф. 

Закон, що вступив у силу влітку минулого року, забороняє знімати вартових порядку, а також їхню роботу. 

Префектура іспанського міста Кадис порушила адміністративну справу проти жителя міста Хосе-Мануеля Родрігеса за порушення так званого закону про кляп, що набув чинності 1 липня 2015 року й забороняє фотографувати і знімати на відео дії силових структур і обличчя їх агентів.

У заяві, що надійшла від поліцейських, указується, що Х.-М.Родрігес зняв на мобільний телефон епізод, в якому три правоохоронці вели переговори з вуличним торговцем, котрий продавав рибу і не мав на це відповідної ліцензії, а потім розмістив відео в
Інтернеті.

Згідно із «законом про кляп» авторові сюжету загрожує штраф у розмірі від €601 до €30000.

Обвинувачений у порушенні законодавства заявив, що «взагалі не розуміє, про що йде мова», оскільки відео знімав не він, а люди з натовпу, які зібралися подивитися, що відбувається. Х.-М.Родрігес, за його словами, живе на цій вулиці й спустився, аби розпитати, що трапилося, і за допомогою функції Bluetooth перекачав відео зі смартфона одного із зівак на свій термінал.

«Я не розумію, які до мене претензії. Адже там не було нічого секретного, що не підлягає розголошенню, просто розмова поліцейських з рибаком-торговцем, — цитує Хосе-Мануеля інформаційний портал 20 minutos. — І взагалі, я розміщую в Інтернеті кадри з вулицями мого міста, і цей ролик — теж із цієї серії, а правоохоронці в ньому — як один з атрибутів міського життя».

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ