Підтримати нас

Ірландська історія про любов, життя і незламність духу (фото)

Автор статті
01 листопада 2016 09:15
586
Поширити:

Херсонський музично-драматичний театр імені Миколи Куліша буквально "розбудив" театралів усього міста.

Цього разу херонські митці вирішили показати глядачам творіння сучасного ірландського драматурга Мартіна МакДонаха, штатного драматурга Королівського Національного Театру.

Герої вистави «Каліка з острову Інішмаан» живуть на маленькому покинутому ірландському острові, де всі один одного знають, люблять і ненавидять одночасно. Кожен проклинає свою долю, кожен мріє виїхати, але не кожен розуміє, чим може обернутися втілення мрії. Каліка Біллі мріє дізнатися таємницю свого народження від тіток, які ним опікуються. Але марно… Одного дня, Біллі випадає шанс змінити своє життя. Скориставшись цим подарунком долі, він опиняється на зйомках фільму в Америці.

Дуже тішить, що на сцені звучить українська мова, хоч і з ненормативною лексикою. Хоча про останнє глядачів попереджають ще з афіш. До речі, побачити виставу можна буде 11 та 27 листопада.

У виставі дебютує, і одразу в головній ролі, молодий актор з особливими потребами Віталій Пронько, який одразу показав себе професіоналом. І довів, що мрії збуваються.

Режисер вистави – головний режисер театру Сергій Павлюк.

У виставі зібрали потужний акторський склад:
Кейт – народна артистка України Олена Галл-Савальська;
Айлін – Ольга Бойцова;
Джонніпатінмайк – заслужений артист України Сергій Михайловський;
Бартлі МакКармік – Павло Костенко;
Хелен МакКармік – Тетяна Проворова;
Малюк Боббі – Антон Лисенко;
Доктор МакШеррі – заслужений артист України Руслан Вишнивецький;
Мамця – Алла Кружилка.

Ця історія не лише про чвари та неприховану неприязнь однієї людини до іншої. Вистава про любов, яка має дуже багато проявів. Іноді навіть дуже викривлених та дивних. Люди на острові - каліки, не фізичні. У них спотворені душі, вони бояться показати слабкість та власні почуття. Коли все ж таки збираються щось змінити, то виявляється запізно.

У мешканців острова постійно виникають дилеми - говорити правду чи приховати? Бо правдою можуть не покалічити, а буквально вбити. У той же час певний обман відкриває шлях до мрії та дарує надію на інше життя. А щоб обрали ви?

${gallery:a87cf8834d87c3fe78e17480b4e7a3d5}

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ