Підтримати нас

Інспектору окупаційної патрульної поліції Херсонщини повідомили про підозру

Вгору
Автор статті
16 березня 2024 12:30
315
Поширити:
Фото: Степан Чопак/Facebook

Житель села Чорнобаївка Херсонської області 40-річний Степан Чопак підозрюється в колабораціонізмі, адже він добровільно обійняв посаду в незаконному правоохоронному органі, створеному на окупованій території.

Про це повідомляє Медіаплатформа “Вгору” з посиланням на текст підозри.

За даними слідства, у червні 2022 року Чопак погодився на співпрацю з представниками РФ та обійняв посаду незаконного тимчасового виконувача обов'язків інспектора батальйону патрульно-постової служби окупаційного “ГУ МВС Херсонської області”.

На своїй посаді чоловік виконував обов’язки з охорони громадського порядку і забезпечення громадської безпеки на території Херсонської області згідно з законодавством РФ.

Степану Чопаку загрожує ув’язнення на строк від дванадцяти до п’ятнадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без.

  • Херсонська обласна прокуратура 13 березня заочно повідомила про підозру в колабораціонізмі 37-річному депутату Новокаховської міської ради Каховського району Херсонської області 8 скликання від партії “Слуга народу” Олександру Шевченку.
  • Суд міста Чернівці 12 березня визнав винним у державній зраді та колабораціонізмі 62-річного Олександра Чернікова, який 2014 року був кандидатом на посаду міського голови Херсона. Йому призначили покарання – 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ