Підтримати нас

Депутат Новокаховської міської ради Херсонської області отримав підозру в колабораціонізмі

Вгору
Автор статті
15 березня 2024 07:10
180
Поширити:
Фото: Центр журналістських розслідувань

Херсонська обласна прокуратура 13 березня заочно повідомила про підозру в колабораціонізмі 37-річному депутату Новокаховської міської ради Каховського району Херсонської області 8 скликання від партії “Слуга народу” Олександру Шевченку. 

Про це повідомляє Медіаплатформа “Вгору” із посиланням на текст підозри. 

За даними слідства, орієнтовно з початку березня 2023 року Шевченко працював у незаконному “Міністерстві сільського господарства та рибальства Херсонської області” на лівобережжі Херсонщини. Згодом обійняв посаду головного спеціаліста відділу взаємодії із ЗМІ.

Зазначається, що наприкінці квітня 2023 року він став начальником відділу вищезазначеного незаконного міністерства.

На своїй посаді чоловік виконував організаційні та адміністративні обов'язки, сприяв розвитку системи органів влади в сільському господарстві та рибальстві на окупованій території Херсонської області. 

Шевченку загрожує ув'язнення від 5 до 10 років із позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

  • Олександр Шевченко підприємець у сфері зовнішньої реклами, який допоміг захопити колишнє комунальне підприємство “Агенція регіонального розвитку” Новокаховської міськради. Почав виготовляти та встановлювати в Новокаховській громаді агітаційні білборди окупаційної влади.
  • 12 березня суд визнав винним у державній зраді та колабораціонізмі 62-річного Олександра Чернікова, який був кандидатом на посаду міського голови Херсона.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ