Підтримати нас

Яка сума збитків у рибному господарстві України через знищення Каховської ГЕС

Вгору
Автор статті
27 лютого 2024 11:43
329
Поширити:

6 червня 2023 року армія РФ підірвала Каховську греблю, через що постраждала зокрема й рибна галузь України. Сума збитків сягає майже 10 мільярдів гривень. 

Про це повідомив Укрінформ зі звіту тимчасового виконувача обов'язків голови Державного агентства України з розвитку меліорації, рибного господарства та продовольчих програм Ігор Клименок. 

Окрім значної втрати водного ресурсу під загрозою існування два рибовідтворювальні заводи, – йдеться у звіті.

Очільник галузі повідомив, що це Херсонський виробничо-експериментальний завод. Він забезпечував щорічне вселення 13 мільйонів 4 тисячі екземплярів цінних видів риб. 

Також виробничо-експериментальний Дніпровський осетровий рибовідтворювальний завод імені академіка С. Т. Артющика. Завод забезпечував 2 мільйони 6 тисяч екземплярів мальків цінних видів риб.

  • У результаті теракту на Каховському водосховищі було зруйновано 11 прольотів верхньої частини греблі. 3 машинної зали ГЕС стався витік 150 тонн мастила.
  • За спільною оцінкою, проведеною Урядом України та ООН, вода з Каховської ГЕС затопила понад 11 тис. гектарів лісових угідь.
  • Результатом катастрофи на Каховському водосховищі стали масштабні екологічні проблеми, такі як масове знищення рослинного та тваринного світу, отруєння атмосфери та водних ресурсів. 
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ