Підтримати нас

Як обігріватимуться будинки в Херсоні, де неможливо відновити теплопостачання

24 жовтня 2024 09:00
253
Поширити:
Фото Олександра Корнякова, "Вгору"

У Херсоні станом на 23 жовтня у 8 будинках технічно неможливо подати теплоносій, оскільки в них зруйнована система. 

Про це в ефірі “Вгору” повідомив заступник начальника ХМВА Сергій Орєхов.

Він розповів, що такі будинки розташовані на лінії бойового зіткнення: 

“Ті мешканці, які залишились у будинку забезпечуються електричними обігрівачами. Якщо у них є бажання залишитись у таких будинках”.

Також Орєхов зазначає, чи варто розглядати електрику як альтернативу для обігріву:

“Знаючи ситуацію із тим скільки об'єктів енергосистем наразі перебувають у стадії відновлення, то не треба робити ставку на перехід на електроопалення по місту”.

Окрім цього, старе будівництво багатоквартирних будинків не розраховане на велике навантаження на внутрішню мережу зі споживання електроенергії. 

  • На 8 жовтня 2024 року в Херсонській громаді до опалювального сезону готові на 98,6%. В ефірі “Вгору” речник ХОВА Олександр Толоконніков зазначив, що з теплопостачанням найскладніша ситуація буде у мікрорайоні Острів. Оскільки він постійно перебуває під обстрілами та лінії тепломереж розташовані над землею.
  • На 27 вересня 2024 року з 42 об'єднань співвласників багатоквартирних будинків (ОСББ) мікрорайону Корабел у Херсоні 14 – відмовилися від послуг централізованого теплопостачання.
  • У Херсоні 56,4 % будинків готові прийняти теплоносій. На базі “Херсонтеплоенерго” створено аварійний підрозділ, який надаватиме допомогу будинкам.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів