Підтримати нас

Хто не може отримати гуманітарну допомогу в Херсоні?

Vgoru
08 грудня 2022 17:48
1,362
Поширити:

У Херсоні гуманітарну допомогу, яку привозять різні фонди та місії, не можуть отримати малозабезпечені люди та соціально вразливі групи населення. 

Про це розповіла під час ефіру “Говори/слухай” в. о. голови Дніпровської районної організації Товариства Червоного Хреста України Наталя Шатілова. 

За її словами, у перші дні після звільнення Херсона привезену гуманітарну допомогу видавали “ковровим методом” на площах. Отримати її змогли лише ті жителі, які змогли прийти та вистояти черги. 

“Зараз ситуація трохи змінилася, на площі більше не роздають продуктові набори та гігієнічні засоби. Але проблема в тому, що фонди не хочуть йти на зустріч, щоби волонтери Червоного Хреста адресно розвозили допомогу для маломобільних жителів. Вони не можуть приходити до нас, писати заявку та стояти в чергах. Намагаємося домовлятися, але фонди нас поки не чують. У Херсоні зараз є 16 пунктів, куди відправляється вся привезена гуманітарна допомога. Також не отримують допомогу соціально вразливі групи населення”, – додала пані Наталя. 

Також вона зазначила, що є проблеми з евакуацією маломобільних та важкохворих жителів, не вистачає спеціального транспорту. Хоча волонтери Червоного Хреста вивозять та продовжують приймати заявки. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ