Підтримати нас

Холодні перспективи опалювального сезону

Автор статті
04 листопада 2021 11:30
966
Поширити:

На Україну насувається енергетична криза. Проблеми з газом та вугіллям катастрофічні. Отже, матимемо клопіт і з електроенергією. І вже з 15 листопада цілком ймовірні віялові відключення електропостачання.

Про це повідомила на своїй сторінці в Facebook колишня державна уповноважена Антимонопольного комітету та засновниця Ліги антитрасту Агія Загребельська.

«Зима близько. Ахметівці звинувачують в енергокризі Коломойського. Коломойські - Ахметова. Зеленські кажуть, що енергокризи немає. Росія ще більше затягує газово-вугільно-електричний зашморг на українській шиї. Якщо дива не станеться, то з 15 листопада нас чекають віялові відключення. Або купівля антрацитового вугілля у терористів з так званих «Д/ЛНР» та/або газу в Газпрому. Другий варіант для президента — швидка вулична зміна влади. Перший — падіння рейтингу та поступова гарантована втрата влади», — відзначила Агія Загребельська.

Засновниця Ліги антитрасту прогнозує, що врятувати Зеленського від цього вибору, «здається, може тільки Ахметов, якщо частину вугілля дістане з «заначки» та другу привезе за будь-яку ціну, бо воно того варте». «Схоже, питання залишилось лише одне: що з нас «візьме» Ахметов за порятунок президента», — написала експертка.

До її песимістичних прогнозів доєднався експерт з енергетичних питань Андрій Гнатуш: 

Нас очікує «капець». Ця криза не штучна - рукотворна…   Влада попідписувала договори і молиться Богу, щоб зима була не дуже холодна. А народ виходить на вулиці «на раз, два, три». 

І про «зашморг на шиї». Мінекономіки РФ не дало квоти тамтешнім компаніям експортувати до України енергетичне вугілля. Передусім мова  про антрацитову групу. 

А за вікном уже листопад. І хто знає, що влаштує нам погода завтра, післязавтра, через тиждень…   

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ