Підтримати нас

Глобальне потепління працює: які області України вже відчули зміни клімату

Автор статті
26 лютого 2018 09:00
621
Поширити:

Глобальні кліматичні зміни на планеті вже відобразилися на погодних умовах в Україні. Про це заявила кліматолог Софія Садогурська, пише Політека.

“По Україні ми досить сильно відчуваємо ці розбалансовані погодні умови, коли ми спостерігаємо критичні температури влітку, а зима у нас від плюсової температури до дуже низьких температур. І ці процеси кліматичного розбалансування є наслідком глобальних змін”, – підкреслила вона.

За її словами, все вказує на те, що подібні процеси будуть тільки посилюватися.

“Можна вже говорити, що цей момент катастрофічності досягнуто. Експерти прогнозують, що температура буде тільки зростати, викиди парникових газів збільшуються, відповідно кількість екстремальних кліматичних погодних явищ буде тільки зростати”, – вважає фахівець.

Найбільше зміни клімату вже відчули на собі південь і захід України.

“Кількість паводків кожен рік в Прикарпатті і на Закарпатті росте, на півдні відчуваються дуже серйозні посухи влітку. Наприклад, у 2015 році Київське водосховище наповнилося лише на 50% від норми. Чого очікувати далі, якщо кожен рік все тепліше? Тобто всі ці процеси будуть посилюватися. Клімат змінюється, і це безпосередньо стосується і України”, – уклала вона.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ