Підтримати нас

Херсонська криміналістка перейняла досвід японських колег

Vgoru
Автор статті
30 липня 2023 14:58
433
Поширити:

Начальниця відділу криміналістичного забезпечення слідчого управління ГУНП в Херсонській області підполковник поліції Оксана Запорожченко, яка документує воєнні злочини росіян, перейняла досвід японських колег в ідентифікації жертв катастроф.

Про це повідомила поліція Херсонської області.

Як зазначають, за сприянням Програми розвитку ООН (ПРООН), уряду Японії та на запрошення Агентства Національної поліції Японії українські криміналісти вивчали досвід японських колег щодо сучасних методів та технологій проведення ДНК-досліджень, а також ідентифікації жертв катастроф, спричинених землетрусом та цунамі.

Фото поліції Херсонської області

Також у рамках візиту вони відвідали префектуру Фукусіма та місто Токіо, де місцеві поліціянти поділилися інформацією як допомагали постраждалим від землетрусу та цунамі, у тому числі й психологічно, як захищали людей від радіації унаслідок аварії на АЕС, як проводили ексгумацію масових поховань та забір доказів, як ідентифікували тіла людей, які загинули під завалами будівель чи через утоплення.

Фото поліції Херсонської області

Нагадуємо, інспектора відділу вибухотехнічної служби ГУНП у Херсонській області Сергія Смирнова Президент України нагородив державною нагородою – орденом «За мужність» III ступеня. Правоохоронець одним із перших заходив у щойно звільнені населені пункти правобережжя, аби розмінувати їх. 

Також 18 липня, у Херсоні Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко відзначив ліквідаторів катастрофи на Каховській ГЕС, яку підірвали росіяни.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ