Підтримати нас

Поліціянт із Херсонщини отримав орден “За мужність” III ступеня від Президента України

Vgoru
Автор статті
07 липня 2023 15:37
642
Поширити:

Інспектора відділу вибухотехнічної служби ГУНП у Херсонській області Сергія Смирнова Президент України нагородив державною нагородою – орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Правоохоронець одним із перших заходив у щойно звільнені населені пункти правобережжя, аби розмінувати їх. 

Про це розповідає поліція Херсонської області. 

Як ідеться, Сергій Смирнов має досвід знешкодження вибухових пристроїв, вчився на сапера-розмінувальника, до поліції служив у Нацгвардії. 

Сергій Смирнов. Фото поліції Херсонської області

За його словами, під час мінування будівель росіяни закладали такі вибухові пристрої, які неможливо розмінувати. 

У листопаді 2022 року одразу після звільнення Херсона під час обстеження та розмінування адмінбудівлі група правоохоронців підірвалася на російській вибухівці. Там росіяни влаштували смертоносну пастку, наклали так звану "міну-сюрприз" та саморобний вибуховий пристрій одне на одну. Як зазначається, Сергій Смирнов постраждав найтяжче – він ішов першим. Через вибух втратив ногу до коліна.

Завдяки фонду «Protez Foundation» американські спеціалісти безплатно зробили інспектору протезування та провели курс реабілітації.

Голова Верховної ради Руслан Стефанчук 21 червня, перебуваючи з робочим візитом у Херсоні, нагородив працівників ДСНС Херсонщини.

У червні вийшов указ Президента, в якому фотокореспондента “Вгору” Олександра Корнякова нагородили орденом «За заслуги» ІІІ ступеня.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ