Підтримати нас

Херсонщина отримала 563 млн гривень субвенції на проєкти відновлення та трансформації

Vgoru
Автор статті
08 липня 2023 13:13
493
Поширити:

Уряд за останні декілька тижнів виділив регіонам 16 млрд 369 млн гривень субвенції на проєкти відновлення та трансформації. Херсонщина отримала 563 млн гривень.

Про це повідомив Урядовий портал.

Денис Шмигаль розповів, що була проведена нарада з керівниками ОВА. Під час якої голова Херсонської ОВА Олександр Прокудін доповів, що повністю завершене розмінування Посад-Покровського.

Також він зазначив, що в селі відновлено електро- та водопостачання. Будівництво перших об'єктів за програмою відновлення має розпочатись вже цього місяця.

“Весь цей ресурс виділяється не просто так, а під конкретні проекти та завдання, які стосуються критичної інфраструктури, соціальної сфери, підготовки до зими, відновлення життя у громадах. Але, на жаль, на місцях використання цих коштів відбувається занадто повільно», – зауважив Прем’єр-міністр Шмигаль.

Він додав, що завершується робота над електронною системою компенсації за зруйноване майно. У серпні система має запрацювати.

Нагадуємо, що Уряд додатково виділив близько 85 млн гривень Херсонській області, аби провести всі необхідні виплати вчителям.

У межах програми «Пліч-о-пліч» розпочалося відновлення 26 населених пунктів на деокупованій частині Херсонщини. Заступник голови Офісу Президента Олексій Кулеба відвідав села Високопільської та Кочубеївської громад.  

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ