Підтримати нас

Гуменюк розповіла, які фактори ускладнюють роботу Сил оборони на лівобережжі Херсонщини

Vgoru
Автор статті
14 листопада 2023 08:16
570
Поширити:

Під час прямого ефіру Медіаплатформи “Вгору” керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталя Гуменюк, розповіла, що військові РФ продовжують ховатися за мирним населенням.  

“Вони розташовують свої підрозділи на перших поверхах багатоповерхівок, облаштовують свої позиції серед приватних будинків, так захищають себе від майбутнього ураження. Тому наша робота ускладнена”, – додала Гуменюк.

За її словами, українські військові працюють над знищенням великокаліберної артилерії.

“На деяких ділянках нам вдалося вибити мінометні розрахунки. Але розумієте, у ворога сотні цих (ред. великокаліберних гармат). Ми нищимо фактично за день до десятка, але ще працювати й працювати”, – зазначила речниця.

Крім того, Гуменюк визнала перевагу окупаційних військ у повітрі:

“Дійсно, тактична авіація, яку ворог може застосовувати на Херсонському фронті, для нас велика біда. На сьогодні ми не маємо ресурсу протидіяти керованим авіабомбам. Тому що не гарантовано, що ракета протиповітряної оборони знищить КАБ. Але ми її витратимо замість того, щоб знищити нею, наприклад, літак, коли він буде на відповідній відстані. Тому зараз ситуація така, що як тільки підтягнеться іноземна допомога, яку нам обіцяли, ми будемо відчувати її, і херсонці це відчують у першу чергу”.

Нагадаємо, 13 листопада, воїни Херсонської зенітної ракетної бригади повітряного командування "Південь" знищили чотири російські безпілотники: два "Мерліни" та два "Орлани". 

У новому звіті ISW йшлося, що українські сили перекинули додатковий особовий склад біля Кринків на лівобережжі Херсонщини.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ