Підтримати нас

На лівобережжі Херсонщини ЗСУ перекинули додатковий особовий склад і мають незначні успіхи – ISW

Автор статті
13 листопада 2023 09:32
1,029
Поширити:

Українські сили перекинули додатковий особовий склад біля Кринків на лівобережжі Херсонщини. Також 12 листопада вони досягли незначного успіху на лівобережжі Херсонщини в ході наземних операцій. 

Про це йдеться в новому звіті Інституту вивчення війни (ISW).

Американські аналітики з посиланням на дані російської сторони кажуть, що українські сили перекинули додатковий особовий склад у район Кринків. 

А геолокаційні кадри від 12 листопада показують, що українські сили незначно просунулися далі до Кринків. Російські блогери продовжували стверджувати, що російські війська не змогли відтіснити українські війська від Кринків і що ЗСУ ведуть наступальні операції біля Пойми, Піщанівки й Підстепного, ідеться у звіті.

“Також українські війська мають намір перерізати російські лінії матеріально-технічного забезпечення та завдати ударів по інфраструктурі, яка з’єднує російську лінію фронту з тиловими районами в окупованому Криму, Херсонській та Запорізькій областях”, – стверджували російські блогери, повідомляють у звіті.

Є також повідомлення з російського боку щодо просування ЗСУ до траси “Олешки-Кам’янка”, і з українського – що війська РФ відправили «відносно невелику кількість підрозділів для захисту дороги “Олешки-Нова Каховка”, пише ISW.

Нагадаємо, російські держагентства “РИА Новости” й ТАСС повідомляли, що в Міноборони РФ вирішили перекинути війська “на більш вигідні позиції на схід від Дніпра” на Херсонщині. Згодом ТАСС “анулював” ці заяви, бо їх нібито опублікували випадково. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ