Підтримати нас

Гуменюк прокоментували інформацію про наступ військових РФ на південь України

Вгору
Автор статті
06 березня 2024 20:22
572
Поширити:

Росія поширює інформацію нібито про наступ на південь України, зокрема Херсон та евакуацію держслужбовців. Таким чином окупаційна влада намагається тиснути на людей, які перебувають на окупованих територіях. 

Про це повідомила начальниця Об'єднаного координаційного пресцентру Сил оборони Півдня Наталія Гуменюк в ефірі 24 Каналу.

За її словами, це пропагандистська риторика перед нелегітимними виборами президента РФ. 

“Російські окупанти показують людям, що їм усе одно доведеться жити з владою, яку нібито оберуть на незаконних виборах 17 березня”, – додала речниця. 

Окрім цього, у такий спосіб російські сили намагаються компенсувати свої невдачі на фронті. 

Наталія Гуменюк зазначила, що окупаційні війська не зможуть наступати на правобережжя Херсонщини, адже у них не вдається ліквідувати українські плацдарми на лівобережжі.

“Російські військові продовжують штурмувати позиції ЗСУ на лівому березі. Попри перевагу в кількості озброєння та особового складу російські штурми постійно закінчуються поразкою та поверненням на вихідні позиції", – сказала речниця.

  • 4 березня Мрочко повідомив, що Росія проводить кампанію з дезінформації щодо ситуації на півдні України з метою посилити паніку, одним з таких “фейків” і стала евакуація державних службовців з Херсона.
  • В ефірі Медіаплатформи “Вгору” речник УДА Сергій Братчук казав, що головне завдання російської армії – це знищити українські плацдарми на лівобережжі Херсонщини. Сил переправитися, атакувати Херсон в окупаційних військ немає.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ