Підтримати нас

“Гуманітарна допомога для мешканців Херсонської громади скоротилася ще навесні”, – заступник начальника Херсонської МВА

Vgoru
Автор статті
03 жовтня 2023 09:07
2,655
Поширити:

Гуманітарна допомога в Херсонській громаді скоротилася ще навесні 2023 року. 

Про це розповідає заступник начальника Херсонської міської військової адміністрації Антон Єфанов в ефірі Медіаплатформи “Вгору”.

“Нам вдавалося її підтримувати, тому що додатково, окрім нашої роботи, ми залучали великі міжнародні фонди. Вони чітко давали знати, що не можуть утримувати таке велике місто, як Херсон”, – говорить Антон Єфанов.

За його словами, у міжнародних фондах розуміють, що економіку через постійні обстріли відновити дуже важко, але вони не можуть утримати понад 95 тисяч населення, яке проживає в Херсонській громаді, гуманітарною допомогою. Тому вони зосереджуються на допомозі маломобільним людям, людям з інвалідністю, багатодітним сім’ям і так далі.

“Наприклад, одна фура гуманітарної допомоги – це 1 тисяча 400 продуктових наборів. Тобто ми розуміємо, скільки фур має зайти до Херсона, щоб допомогу отримали всі й це було відчутно”.

Як говорить заступник начальника Херсонської МВА, зараз у Херсонській міській адміністрації ведуть перемовини з всесвітньою продовольчою програмою (World Food Programme). Програма була, але її закрили. У липні в адміністрації вдалося з ними додатково домовитися, хоча їхня допомога суттєво скоротилася.

Також у Херсоні діє «Червоний хрест», який забезпечує переселенців вісьмома тисячами продуктових наборів на місяць. 

“Це сталі програми. Уся інша допомога не стала. Тобто ми сьогодні можемо отримати умовно якусь кількість допомоги й більше її не отримати”.

Також посадовець розповідає, що в Херсоні діє програма соціального захисту коштом бюджету Херсонської міської ради. Туди додалися додаткові витрати, пов'язані з похованням цивільних, які загинули внаслідок обстрілів.

У цю програму також входять виплати мешканцям Херсонської громади, хто лікується від онко- та важких серцевих захворювань. Такою послугою з початку 2023 року скористалися більше ніж 900 людей.

Також введена адресна грошова допомога пораненим людям та родичам загиблих. З початку року й до березня 2023 року пораненим дітям до 18 років одноразово виплачувалося 20 тисяч гривень. У березні ці виплати збільшили до 30 тисяч гривень на одну людину.

Дорослим пораненим виплачували до березня 15 тисяч гривень, а згодом – 20 тисяч гривень.

На поховання до березня виплачували 30 тисяч гривень, з березня – 40 тисяч гривень, а з травня – 50 тисяч гривень. Такою допомогою скористалися 154 людини.

Додатково є допомога родичам загиблих військовослужбовців, які є мешканцями Херсонської громади. До березня ця сума становила 30 тисяч гривень, зараз 40 тисяч гривень. За такою допомогою звернулася 21 людина.

Нагадаємо, для компенсації за втрачений врожай у Херсонській області внаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС із резервного фонду державного бюджету виділили 212,2 млн гривень.Також затвердили порядок надання одноразової грошової допомоги населенню за втрачений врожай унаслідок повені.

Також Херсонська міська рада підписала тристоронній меморандум про співпрацю з благодійним фондом "Польська гуманітарна акція". Будуть надавати допомогу Комишанському старостинському округу.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ