Підтримати нас

Геройський сільзавод знову продано

Автор статті
24 грудня 2021 17:00
1,077
Поширити:

Договір про купівлю-продаж державного Геройського дослідно-промислового підприємства підписано. Про це повідомляє Херсонська облдержадміністрація. Покупець - товариство з обмеженою відповідальністю «ГРІН-ГРУП».

Нагадаємо, державний сільзавод у Геройському Херсонської області має 180 гектарів території та п’ять садочних басейнів, з яких випарюванням з морської води добувають від 2 до 7 тисяч тонн солі на рік. Це доволі цінний харчовий продукт, бо містить природні сполуки йоду, кальцію, калію, магнію, бета-каротину. Проте продавався нижче собівартості, як технічна сіль, оскільки у підприємства не було коштів на покупку устаткування для промивання, подрібнення і фасування товару.

У листопаді 2019-го сільзавод потрапив до переліку державних підприємств, які підлягають приватизації. Початкова його вартість становила 6,1 млн грн. 

Першій аукціон з продажі підприємства відбувся 22 жовтня цього року. 

За право придбати єдиний майновий комплекс ДГДПП змагалися 9 компаній. Стартова ціна підприємства зросла до 45 млн грн. Переможцем стало приватне підприємство «Лк-агро», яке належало родині народного депутата Олексія Ковальова. Але підписувати договір про купівлю-продаж переможець відмовився. 

Тому 12 листопада Фонд держмайна знову оголосив торги. Цього разу в аукціоні брали участь 8 претендентів. Переможцем стало ТОВ «ГРІН-ГРУП»,  запропонувавши заплатити 44 млн грн.

Співвласником та керівником ТОВ «ГРІН-ГРУП» у Єдиному реєстрі юридичних та фізичних осіб вказано жителя села Пісочна Львівської області  Романа Богдановича Мороза. Інший співвласник - його брат Мар'ян Богданович Мороз. 

Товариство зареєстроване також у селі Пісочна, основний вид діяльності - гуртова торгівля деревиною, будівельними матеріалами та санітарно-технічним обладнанням. Після укладення договору купівлі-продажу Геройського сільзаводу переможець аукціону має протягом місяця повністю розрахуватися за об'єкт. Кошти мають надійти до державного бюджету України. 

Після цього процес приватизації Геройського підприємства вважатиметься офіційно завершеним.

Фото з архіву "Вгору"

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ