Підтримати нас

Гауляйтеру села Гаврилівка на Херсонщині Сергію Красуленку повідомили про підозру

Vgoru
01 липня 2023 11:38
4,433
Поширити:

СБУ повідомила про підозру в державній зраді та колабораціонізмі 43-річному Сергію Красуленку, гауляйтеру села Гаврилівка Бериславського району на Херсонщині. Йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Текст підозри опублікували на сайті Генпрокурора. 

У документі йдеться, що Сергій Красуленко добровільно погодився стати гауляйтером села Гаврилівка в червні-липні 2022 року. Він допомагав розселяти російських військових у будинках односельців без їхньої згоди, надав окупантам доступ до території місцевого ПТУ для ремонту військової техніки та організував роздачу гуманітарної допомоги РФ.

Орім того, Сергій Красуленко організовував проведення в селі Гаврилівка незаконного референдуму з приєднання Херсонської області до РФ. 

За даними центру Журналістських розслідувань, чоловік втік із села незадовго до його звільнення українськими військами. Сергій Красуленко приїхав з Кривого Рога, де в нього було багато боргів. У Гаврилівці він придбав будинок, і крав тут електроенергію. Заочним рішенням Нововоронцовського районного суду від 20 липня 2021 року Красуленка визнали винним у завданні майнової шкоди АТ «Херсонобленерго», за яку він мав компенсувати майже 30 тисяч гривень.

СБУ повідомила про підозри трьом причетним до незаконного переміщення українських дітей, які в серпні-вересні 2022-го відправили двох дітей до Москви, ще 46 - в окупований Крим. Трьом фігурантам може загрожувати від 8 до 12 років позбавлення волі.

За вбивство семи цивільних у селі Правдине на Херсонщині судитимуть командира підрозділу морської піхоти Чорноморського флоту ВМФ ЗС РФ.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ