Підтримати нас

Судитимуть окупанта за вбивство 7 жителів села Правдине

Vgoru
30 червня 2023 13:36
604
Поширити:

За вбивство семи цивільних у селі Правдине на Херсонщині судитимуть командира підрозділу морської піхоти Чорноморського флоту ВМФ ЗС РФ.

Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура.

У квітні 2022 року, перебуваючи в селі Правдине, разом зі спільниками обвинувачений затримав неповнолітню дівчину і працівників фірми, які охороняли поблизу села зрошувальні агрегати. 

За даними слідства, шістьох чоловіків та дівчину привезли до приватного будинку, де їх вбили, після чого підірвали будинок із загиблими.

У 2014 році після окупації російськими військами АР Крим громадянин України добровільно перейшов на бік ворога, отримав громадянство РФ та вступив до лав збройних сил держави-агресора. 

Починаючи з березня 2022 року, обвинувачений разом із підлеглими військовими брав участь у забезпеченні окупації населених пунктів Херсонської області.

“На захопленій території він організовував та контролював процеси, пов’язані з придушенням опору місцевого населення, щодо реалізації політики окупаційної влади та схиляння громадян України до співпраці, здійснення фільтраційних заходів та інше”, – ідеться в дописі.

Судитимуть підполковника РФ: 24 грудня віддав наказ масованих ударів, через які загинули 13 людей, 60 — поранені.

У Нижніх Сірогозах на Херсонщині окупанти арештовують людей і шантажують їхніх близьких, щоб отримати викуп.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ