Підтримати нас

У Нижніх Сірогозах на Херсонщині окупанти арештовують людей і шантажують їхніх близьких, щоб отримати викуп

Vgoru
Автор статті
29 червня 2023 11:21
477
Поширити:

Станом на початок цього тижня в тимчасово окупованих Нижніх Сірогозах на Херсонщині окупанти утримують під вартою близько сотні людей. Вони шантажують їх, аби отримати викуп, звинувачуючи в співпраці з українськими Силами оборони. 

Про це повідомляє заступниця Міністра оборони Ганна Маляр. 

Як ідеться, росіяни під приводом нібито проведення контррозвідувальних заходів арештовують українців, особливо підприємців та інших заможних місцевих мешканців.  Формальною підставою для арешту є звинувачення в можливій співпраці із Силами оборони України. 

За звільнення затриманих окупанти вимагають великі суми грошей від їхніх родичів чи близьких, повідомляє Маляр. 

Нагадаємо, у низці тимчасово окупованих населених пунктів Херсонської області, окупанти розпочали санітарно-епідеміологічні заходи, що пов'язано зі спалахом вірусних хвороб після затоплення. Вони залучили працівників комунальних служб для розбирання завалів та збору загиблих унаслідок затоплення. Лише 24-25 червня знайшли понад 60 тіл.

У тимчасово окупованому селищі Горностаївка Херсонської області окупанти забирають житло в людей, які виїхали на підконтрольну територію України або загинули внаслідок бойових дій. Відібрані будинки маркуються табличками “власність Російської Федерації”.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ