Підтримати нас

Росіяни ховають загиблих унаслідок затоплення в братських могилах на окупованій Херсонщині, щоби приховати кількість жертв

Vgoru
29 червня 2023 06:06
1,347
Поширити:

У низці тимчасово окупованих населених пунктів Херсонської області, російські військові розпочали санітарно-епідеміологічні заходи. Це пов'язано зі спалахом вірусних хвороб після затоплення через підрив Каховської ГЕС.

Про це інформує Генштаб у вчорашньому вечірньому зведенні.

Як повідомляється, росіяни залучили працівників комунальних служб для розбирання завалів та збору загиблих унаслідок затоплення. У результаті пошуково-відновлювальних робіт лише 24-25 червня знайшли понад 60 тіл.

“Щоби приховати реальну кількість жертв, командування російських окупаційних військ прийняло рішення про поховання загиблих у братських могилах без забору ДНК та встановлення будь-яких позначок на місці поховання”, — ідеться в дописі.

За вчора, 28 червня, на Херсонському напрямі росіяни зосереджують основні зусилля на недопущенні просування українських військ. Артилерією вони обстріляли 17 населених пунктів Херсонщини: Михайлівку, Гаврилівку, Одрадокам'янку, Миколаївку, Ольгівку, Бургунку, Львове, Іванівку, Наддніпрянське, Антонівку, Херсон, Комишани, Дніпровське, Янтарне, Берегове, Томину Балку та Софіївку, повідомляють у Генштабі.  

Нагадаємо, у тимчасово окупованому селищі Горностаївка Херсонської області окупанти забирають житло в людей, які виїхали на підконтрольну територію України або загинули внаслідок бойових дій. Відібрані будинки маркуються табличками “власність Російської Федерації”.

Керівниця пресцентру ОК “Південь” Наталія Гуменюк повідомила журналістам “Вгору”, що з лівобережжя Херсонщини колаборанти продовжують тікати. Вони намагаються не лише вивести цінні речі, а й документи, які підтверджують воєнні злочини РФ.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів