Підтримати нас

Гауляйтер села Дивне на Херсонщині погрожує освітянам «видворенням» через відмову співпрацювати з окупантами

Vgoru
20 серпня 2022 07:39
908
Поширити:

Як повідомили читачі Медіаплатформи «Вгору», ставленик окупантів юрій ларіні з села Дивне, Новотроїцької громади, він же – колишній староста села, зібрав вчителів та працівників школи, дитячого садочка та наполегливо переконував працювати за російською програмою.

Усі працівники відмовилися. Але пізніше гауляйтер почав погрожувати та «рекомендувати» виїхати освітянам, інакше «буде застосовано процедуру видворення».

Також, за інформацією наших читачів, юрій ларін та голова Новотроїцької громади петро зборовський організовували обшуки населення громади російськими військовими. Жертвами обшуків стали, зокрема, сім’ї воїнів АТО, українські військові та місцеві підприємці. Також зрадники сприяли захопленню окупантами одного з місцевих підприємств.

Наразі так зване «керівництво» громади роздає російську пенсію та збирає документи мешканців для отримання російських паспортів.

Нагадаємо, у березні цього року мешканці Новотроїцької громади виходили на проукраїнські мітинги. У липні селище прикрашали українські стрічки на деревах і електродротах, патріотичні написи на стінах будинків та магазинів. Військові рф та колаборанти намагаються знищити українську символіку, але вона щодня з'являється на вулицях селища. 

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ