Підтримати нас

Франція підтвердила загибель двох своїх волонтерів унаслідок атаки РФ по Бериславу

Вгору
Автор статті
02 лютого 2024 18:59
587
Поширити:
Фото: Укрінформ

2 лютого Французькі посадовці підтвердили, що 1 лютого близько третьої години ночі внаслідок атаки РФ по Бериславу на Херсонщині загинуло двоє французьких волонтерів, ще троє отримали поранення.

Першим про це повідомив глава дипломатії Стефан Сежурне в мережі "Х" (“Твіттер”).

“Російське варварство спрямоване проти цивільних осіб в Україні. Мої думки з ними та їхніми сім'ями. Франція стоїть поруч із ними. Росії доведеться відповісти за свої злочини”, – написав Сежурне.
 

Президент Франції Еммануель Макрон також висловив слова співчуття родичам загиблих.

“Боягузливий і обурливий акт. Мої думки з їхніми родичами та пораненими товаришами. Я солідарний з усіма волонтерами, які віддані справі допомоги людям”, – написав він.
 

Перший заступник Херсонської облради Юрій Соболевський повідомив Суспільному, що загинули та отримали поранення представники міжнародної організації.

Про назву організації поки немає офіційних заяв, але Соболевський розповів, що вона працює в більш ніж тридцяти країнах світу та основна її мета – забезпечення доступу цивільного населення до їжі та води. Організація займається виключно допомогою цивільним.

Також він додав, що під час удару французькі волонтери перебували в будівлі.

У Херсоні 1 лютого близько 3 години ночі російський снаряд влучив у будівлю, де базується гуманітарний штаб ГО «Місто сили». Повністю зруйнований дах і перекриття між третім та другим поверхами.

20 грудня внаслідок обстрілу армією РФ було знищено всю гуманітарну допомогу Червоного Хреста.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ