Підтримати нас

Facebook видалив російські акаунти, що поширювали фейки про Україну

Автор статті
07 травня 2019 09:27
839
Поширити:

Соціальна мережа Facebook видалила 97 облікових записів, пов'язаних з російською пропагандою та дезінформацією, що поширювали фейки, зокрема, про Україну.

Про це йдеться у блозі компанії, пише Укрінформ.

"Ми видалили 97 облікових записів Facebook, сторінок і груп, які демонстрували скоординовану неправдиву поведінку як частина мережі, що виходить з Росії і зосереджена на Україні", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, особи, які стоять за цією діяльністю, використовували фальшиві облікові записи для управління сторінками і групами, поширення свого контенту і підвищення залученості користувачів, а також для залучення їх до переходу на інші сайти, з різноманітним контентом.

Фейкові акаунти публікували неправдиву інформацію про військовий конфлікт на сході України, про політику Росії і Європи, війну в Сирії.

Зокрема, було видалено 62 особистих акаунти, 10 публічних сторінок і 25 груп. На кожній сторінці було не менше 34 тис. підписників, а у однієї з груп було близько 86 тисяч читачів.

Крім того, було видалено ще 21 обліковий запис, сторінку і аккаунт в Instagram, які були частиною меншого мережевого втручання з Росії, спрямованого на Австрію, країни Балтики, Німеччину, Іспанію, Україну і Велику Британію. Вони поширювали повідомлення про місцеву політику, включаючи теми біженців, питання релігії, НАТО.

Ці сторінки були виявлені в ході внутрішніх розслідувань скоординованого, як припускається, Росією поширення брехливого ​​контенту.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ