Підтримати нас

Евакуаційний потяг, який потрапив під російський обстріл, прибув до Києва. Подробиці. Оновлено

Vgoru
Автор статті
27 грудня 2023 07:41
306
Поширити:

27 грудня, рівно за графіком о 7:20 до Києва із Херсона прибув евакуаційний потяг, який 26 грудня потрапив під російський обстріл.

Про це повідомили на сторінці Укрзалізниці.

Зазначається, що на одній із проміжних станцій поїзд із херсонцями перехопив Food train Укрзалізниці.

“320 порцій їжі, включно з наборами для дітей були перевантажені, аби пасажири змогли поснідати перед прибуттям до столиці”, – йдеться в повідомленні.

Фото зі сторінки Укрзалізниці

Як інформував міністр внутрішніх справ Ігор Клименко, вечері 26 грудня окупаційні війська завдали удару по залізничному вокзалу Херсона.

За його словами, близько 140 людей чекали на відправлення евакуаційного потяга.

Як пише Клименко, під час обстрілу правоохоронці евакуювали пасажирів. Дві людини отримали осколкові поранення.

Окрім цього загинув лейтенант поліції із Кіровоградщини. Він ніс службу в Херсоні у складі зведеного загону. Смертельне поранення отримав під час евакуації людей. Ще двох поліціянтів доставили до лікарні з осколковими пораненнями.

Як інформує поліція Кіровоградської області, лейтенанту поліції Ігорю Місюні було 29 років. Службу в правоохоронних органах він розпочав у 2017 році в місті Долинській. У поліціянта залишилася дружина і двоє дітей.

Фото зі сторінки поліції

За даними Офісу Генерального прокурора, російські військові вдарили по залізничному вокзалу близько 18:10.

Окупаційна армія уразила й інші інфраструктурні об'єкти міста. Пошкоджені також житлові будинки, йдеться в повідомленні.

Херсонська обласна прокуратура розпочала досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, що поєднане з умисним вбивством, інформують в Офісі Генерального прокурора.

Згідно з інформацією Укрзалізниці, у результаті обстрілу Херсона пошкоджено вокзал і рухомий склад. Людей автобусами доставили до Миколаєва, а звідти потягом до Києва.

27 грудня, о 17:17 начальник Херсонської МВА Роман Мрочко повідомив, що до медиків звернулася  жінка 1976 року народження. Їй діагностували мінно-вибухову травму та контузію, які вона отримала внаслідок удару по залізничному вокзалу.

За інформацією очільника ХОВА Олександра Прокудіна, у результаті обстрілу наразі 50-річний чоловік перебуває у медзакладі в тяжкому стані. У нього вибухова травма, травматичний шок та поранення плеча.

Також у лікарні – 30-річний херсонець, який отримав поранення нижньої кінцівки.

До цього армія РФ не раз атакувала залізничний вокзал. 15 жовтня через обстріл Херсона ударною хвилею пошкодило тамбури 11 вагону поїзда №102 Херсон – Київ. Пасажири не постраждали. 3 червня окупаційні війська обстріляли район залізничного вокзалу в Херсоні, був поранений провідник.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ