Підтримати нас

Екскерівнику підприємства на Херсонщині повідомили про підозру в незаконному заволодінні землями водного фонду

Вгору
Автор статті
31 січня 2024 13:44
394
Поширити:
Фото зі сторінки у фейсбуці Басейнового управління водних ресурсів нижнього Дніпра

Колишньому керівнику підприємства на Херсонщині заочно повідомили про підозру в умисному пошкодженні чужого майна та незаконному заволодінні землями водного фонду. 

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура. 

За даними слідства, у квітні 2020 року 56-річний керівник ТОВ двічі намагався отримати розширений дозвіл на право користування землею уздовж колекторно-дренажного каналу для будівництва приватної вітроелектростанції.

Чаплинське управління водного господарства відмовило в цьому, але субпідрядника чоловік не повідомив про рішення управління. 

“Відтак важкою технікою працівники зняли поверхневий шар ґрунту по гребню дамби. Зруйнували тіло та укоси споруди, технологічну дорогу по ній. Перегородили річище каналу насипом, що перешкоджало скиду води в технологічну водойму”, – повідомляє прокуратура. 

Через це Басейнове управління водних ресурсів нижнього Дніпра зазнало збитків на понад 5,5 млн грн.  

Чоловікові може загрожувати позбавлення волі від трьох до десяти років.

  • У 2021 році відкрили кримінальну справу проти начальника Басейнового управління водних ресурсів нижнього Дніпра Ігоря Олеговича Андрієнка. Справа стосувалася “відкату” з реконструкції даху насосної станції неподалік від села Привітне Олешківського району. Херсонські будівельники давно вже стверджували, що посадовці вимагають у них “відкати” з тендерних договорів.
  • У червні судили колишню начальницю відділу кадрового забезпечення Басейнового управління водних ресурсів нижнього Дніпра за фактом колабораціонізму. 
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ