Підтримати нас

Ексдиректорка Новоолександрівського ліцею на Херсонщині отримала 15 років ув’язнення за держзраду

30 липня 2024 21:50
422
Поширити:
Фото: ЦЖР

Колишню директорку Новоолександрівського ліцею Генічеського району Херсонщини 54-річну Олену Видру заочно визнали винною в державній зраді. Суд виніс їй вирок у 15 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на вирок суду.

Перебуваючи на посаді директорки місцевого ліцею жінка очолила незаконно створену на базі захопленого навчального закладу “Новоолександрівську школу”.

“Видра наказала підлеглим спалити в котельні ліцею всі українські підручники, прибрати всю українську символіку і на її місці встановити прапори РФ. Згодом вона організувала набір учнів, вчителів і техперсоналу на 2022-2023 навчальний рік, навчання у закладі здійснювалось винятково російською мовою, з обов’язковим вивченням предмета “Російська мова”, на засадах возвеличення РФ, схвалення окупації України й виховання молоді з ненавистю до українських історико-культурних цінностей», – йдеться у вироку суду.
  • 19 квітня 2023 року СБУ заочно повідомила про підозру в державній зраді Олені Видрі – директорці Новоолександрівського ліцею Нижньосірогозької громади Генічеського району на Херсонщині.
  • Також Олена Видра допомогла окупаційній владі зареєструвати в російському державному реєстрі юридичних осіб незаконно створену на базі ліцею школу.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів