Підтримати нас

Директорці ліцею з Нижньосірогозької громади Олені Видрі повідомили про підозру

Vgoru
20 квітня 2023 08:17
1,131
Поширити:

СБУ заочно повідомила про підозру в державній зраді Олені Видрі – директорці Новоолександрівського ліцею Нижньосірогозької громади Генічеського району на Херсонщині. Вона добровільно пішла на співпрацю з окупаційною владою. Про це йдеться в тексті підозри, оприлюдненій Офісом Генпрокуратури.

Олена Видра, перебуваючи на посаді директорки місцевого ліцею, добровільно погодилася стати керівником незаконно створеного  закладу окупаційного державного бюджетного освітнього закладу Херсонської області «Новоолександрівська школа Нижньосірогозького муніципального округу».

«Олена Видра організувала навчальний процес винятково російською мовою. Усі українські підручники на її вимогу були спалені в котельні ліцею. Окрім того, вона надала вказівку вчителям і технічному персоналу прибрати з території школи всю українську символіку, а на її місці встановити прапори РФ», – вказано в документі.

Також Олена Видра допомогла окупантам зареєструвати в російському державному реєстрі юридичних осіб незаконно створену на базі ліцею школу й займалася вихованням молодого покоління з ненавистю до українських історико-культурних цінностей.

Центр журналістських розслідувань неодноразово повідомляв про злочини, скоєні Оленою Видрою. Вона виявилася директоркою одного з трьох навчальних закладів Нижньосірогозької громади, які окупанти збиралися відкрити 1 вересня 2022 року. Однак навчальний процес у захопленому Новоолександрівському ліцеї вдалося розпочати лише наприкінці осені. Для цього Олена Видра особисто тероризувала батьків і погрожувала їм насильно вивезти їхніх дітей до Криму.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ