Підтримати нас

Двох жителів Херсонщини незаконно засудили на окупованій території 

12 вересня 2024 14:31
3,741
Поширити:
Євген Гесс та Данило Мірошниченко/скриншот із відео на сторінці окупаційного голови Херсонщини Володимира Сальда

Жителів Херсонщини Євгена Гесса та Данила Мірошниченка незаконно засудили за нібито підготовку до диверсії щодо підриву мосту на окупованій території Херсонської області. 

Про це йдеться на сторінці окупаційного ЗМІ "Таврія".

Під час обшуків у них нібито знайшли понад 20 кілограмів вибухівки та дистанційний пристрій для підриву.  

Євгена Гесса незаконно засудили до 8,6 року ув'язнення у виправній колонії суворого режиму, Мірошниченка – на 5 років у виправній колонії загального режиму. 

Стаття 281 КК РФ “Диверсія” передбачає ув’язнення від 12 до 20 років за підрив, підпал або інших дій, що спрямовані на пошкодження об’єктів, транспортної інфраструктури та засобів зв'язку. 

У коментарі “Вгору” юристка Благодійної організації “Фонд милосердя та здоров'я”, адвокатка громадської приймальні УГСПЛ в Херсоні Наталя Юрченко повідомила, що діяльність окупаційних правоохоронних органів, ймовірно, мають такі аспекти: 

“Вони намагаються створити ілюзію функціонування правоохоронної системи на окупованих територіях. Також в цьому є і психологічний аспект із метою упередження подальших дій”. 

Окрім цього, вона зазначила, що формально склад злочину є за статтею 281 КК РФ: 

“Зазначена стаття не ставить вимог до суб'єктів вчинення правопорушення саме до громадян як РФ чи громадян України. Але відповідно до міжнародного права та законодавства України, окуповані території не є територією РФ та відповідно ці мости не є мостами, які належать Росії”. 
  • Незаконна прокуратура окупованої Херсонської області направила до суду кримінальну справу про шпигунство проти місцевого жителя. Чоловіка звинувачують нібито у зборі даних про місця дислокації військової техніки та особового складу ЗС РФ.
  • На окупованій території Херсонської області незаконно засудили жителя Любимівки Олександра Сунагатуліна. Він нібито передавав координати вогневих позицій військових РФ.
  • На окупованій території Херсонської області незаконно винесли вирок за нібито участь у “Правому секторі” жителю Каховки, тренеру із пейнтболу Павлу Зозулюку.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів