Підтримати нас

Дружину російського військового, яка закликала ґвалтувати українок на Херсонщині – оголосили в міжнародний розшук

Vgoru
22 грудня 2022 08:09
762
Поширити:

СБУ за процесуального керівництва Офісу генпрокурора завершила розслідування та скерувала до суду обвинувальний акт стосовно росіянки ольги биковської, яка закликала свого чоловіка – військового рф романа биковського – ґвалтувати українських жінок. Про це повідомляють журналісти програми «Схеми».

Як встановили правоохоронці, «громадянка російської федерації, на ґрунті особистої неприязні до українського суспільства та зневаги до українських жінок, закликала свого чоловіка – військового, підрозділи якого перебували на території Херсонської області, в окупації ґвалтувати українських жінок».

Нагадаємо, раніше «Схеми» разом з російською редакцією «Радіо Свобода» ідентифікували подружжя Биковських, фрагмент розмови яких перехопила СБУ.

У ньому російський військовий спілкувався з дружиною, яка, сміючись, заохочувала чоловіка «ґвалтувати українських баб». Ними виявилися 27-річний десантник роман биковський, який брав участь у повномасштабному вторгненні росії в Україну та його дружина – ольга биковська. Обоє – родом з орловської області рф. Однак вони з 2018 року мешкають у Феодосії в окупованому Криму.

У розмові з журналістами Радіо Свобода роман биковський тоді заявив, що голос на записі СБУ – не його. При цьому його голос – такий же, як на «плівках» правоохоронців. Голос ольги биковської також повністю збігається з голосом на опублікованому українською спецслужбою аудіозаписі. Під час розмови з журналістами вона повідомила, що її чоловік перебував у Севастополі, уточнивши, що він лікується у шпиталі після поранення. Після цього ольга биковська перервала розмову та скидала подальші дзвінки. Сторінку «вконтакте» видалила.

Наразі громадянці росії прокуратура повідомила про підозру в порушенні законів та звичаїв війни (ч. 1 ст. 438 КК України), що передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 12 років. Її оголосили у державний, міждержавний та міжнародний розшук, а також заочно обрали запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, який може бути застосований після її затримання.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів