Підтримати нас

Документатори злочинів рф на Херсонщині просять поки телефонувати їм ввечері

Vgoru
19 січня 2023 18:34
803
Поширити:

Адвокат Української Гельсінської групи з прав людини та Фонду милосердя та здоров'я Олександр Данилов й керівник департаменту документування воєнних злочинів УГСПЛ Сергій Мовчан просять людей наразі звертатися до них за консультацією телефоном з 20 до 22 години. Це тимчасово, поки правозахисники працюють “у полі”.

Нагадаємо, юристи, адвокати Української Гельсінської групи з прав людини та Фонду “Милосердя та здоров'я” фіксують факти порушення прав людини з боку країни-терориста в рамках глобальної ініціативи "Трибунал для путіна". Робота ведеться щодня. Зазвичай правозахисники консультують постраждалих або спілкуються зі свідками онлайн чи в кабінетах. З усім тим, юристи УГСПЛ виїжджають також “у поле”, тобто до тих міст чи сіл, де велика кількість зруйнованих будинків.

Наразі, з 16 по 22 січня 2023 року, вони фіксують порушення прав жителів деокупованого регіону та консультують людей безпосередньо на місцях. Тому консультувати дистанційно можуть поки лише ввечері.

Це вже їх другий приїзд до Херсонщини. Цього разу вже відпрацювали передмістя: Антонівку, Кіндійку, Текстильний, Зеленівку, а також мікрорайон Корабел (зокрема, Острів). До деяких будинків, розташованих на березі Дніпра правозахисники, на жаль, не змогли поки дістатися через постійні щільні обстріли. Але переважну кількість пошкоджень задокументовано.

У п'ятницю, 20 січня, правозахисники працюватимуть у Посад-Покровському.

Отже, якщо:

  • Вам потрібна правова допомога (у т.ч. з питання пошкодженого майна);
  • Ви володієте інформацією про злочини російських військових і бажаєте повідомити про це;
  • Ви чи ваші близькі стали жертвами злочинів (викрадення, поранення, загибель; викрадення та пошкодження майна) - звертайтесь.

Документатор по Херсонській області - Олександр Данилов.

Тел. +3066 94 56 560.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів