Підтримати нас

Docudays UA вирушає у турне до Греції

Автор статті
05 травня 2016 05:43
653
Поширити:

13-28 травня в Афінах триватиме міжнародне турне «ПОБАЧИТИ УКРАЇНУ: DOCUDAYS UA МАНДРУЄ СВІТОМ» (SEE UKRAINE: DOCUDAYS UA ON TOUR). 

Події фестивалю проходитимуть у приміщеннях арт-простору Exile Room та галереї BOOart Café Bar.

Проект SEE UKRAINE: DOCUDAYS UA ON TOUR – це акція у галузі культурної дипломатії, що вдруге реалізується Міжнародним фестивалем документального кіно про права людини Docudays UA. У програмі фестивалю заплановані покази документальних фільмів, фотовиставки, зустрічі з українськими кінематографістами, а також дискусії за участю громадських активістів і правозахисників, які допоможуть краще зрозуміти ситуації, зображені у фільмах, та нададуть більше інформації про події у країні. 

У січні проект SEE UKRAINE: DOCUDAYS UA ON TOUR вже відвідав Францію і до кінця 2016 року поїде до Німеччини, Італії та Іспанії.

У Греції SEE UKRAINE: DOCUDAYS UA ON TOUR триватиме два тижні. Партнером фестивалю виступила Асоціація української діаспори в Греції та філоукраїнців греків «Українсько-Грецька Думка». 

«Ми переконані, що документальне кіно, фотографія та живе спілкування – найкращий засіб швидко й ефективно занурити іноземних глядачів у соціально-культурну та політичну реальність нашої країни, донести правду про російську агресію й показати, що Україна – європейська держава свободи, позитивних змін і талановитих людей, які нині мужньо й самовіддано захищають найвищі європейські цінності», – пояснює Алла Тютюнник, директорка проекту SEE UKRAINE: DOCUDAYS UA ON TOUR.

SEE UKRAINE: DOCUDAYS UA ON TOUR відбувається за підтримки Фундації відкритого суспільства та Міжнародного фонду «Відродження».

P.S. Стежте за новинами та розкладом подій на веб-ресурсах проекту: www.seeukraine.org, www.ukranorama.gr.

Довідка. Docudays UA – єдиний в Україні міжнародний фестиваль документального кіно про права людини. Він проходить щороку в останній тиждень березня у Києві. По завершенню Docudays UA традиційно презентує найкращі фільми в регіонах України під час Мандрівного фестивалю. Покази тривають із жовтня до грудня (включно). Фестиваль – неполітичний та некомерційний.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ