Підтримати нас

До уваги власників маломірних плавзасобів та суден флоту рибної промисловості - прикордонники нагадують!

Автор статті
28 березня 2018 13:30
517
Поширити:

Нагадуємо, що в межах Херсонської, Запорізької та Миколаївської областей у визначених контрольованих прикордонних районах встановлено систему режимних заходів, які регламентують відповідно до законодавства правила в’їзду, тимчасового перебування, проживання, пересування громадян України та інших осіб, провадження робіт, обліку та тримання на пристанях, причалах, базах для стоянки і в пунктах базування – маломірних суден, інших засобів, що не є суднами, але пристосовані для переміщення на них людей по воді, а також в місцях базування — суден флоту рибної промисловості, їх плавання і пересування у територіальному морі та внутрішніх водах України.

Крім того, інформуємо, що прикордонники Херсонського та Бердянського загонів вже готові до початку навігації у 2018 році та наразі спільно з іншими взаємодіючими структурами проводять перевірки місць базування маломірних плавзасобів. Увагу при цьому приділяють інформуванню громадськості щодо дотримання встановлених правил, основними з яких є:

Власникам плавзасобів у контрольованому прикордонному районі забороняється:

  • зберігання та використання незареєстрованих плавзасобів;
  • зберігання плавзасобів поза пристанями, причалами та пунктами базування;
  • вихід у море плавзасобів, посадка і висадка пасажирів поза об’єктами базування, а також на об’єктах базування, які не допущені до експлуатації, забороняється.

Також громадянам слід звернути особливу увагу на обстановку, яка склалась у водах поблизу тимчасово окупованої території АР Крим. Прикордонники не виключають провокацій з боку правоохоронних органів окупантів, зокрема так званих прикордонників ФСБ, по відношенню до українців, які виходять в море, у тому числі займатись риболовством.

Помічник начальника Азово-Чорноморського регіонального

управління з питань взаємодії зі ЗМІ

Максим Сорока

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ