Підтримати нас

Держава заборгувала переселенці 70 тис. грн

28 листопада 2017 14:02
228
Поширити:

68-річна Людмила Дубищева з Макіївки три роки не отримує пенсії і соцвиплати. Держава заборгувала їй більше 70 тис. грн.

Документи жінки згоріли разом з майном під час пожежі. 2,5 роки вона, як людина без певного місця проживання, пролежала в лікарні. За цей час сусіди розшукали її дочку-переселенку. Про це йдеться у ток-шоу Полілог.

Молодша дочка Людмила після початку бойових дій переїхала у Харків і втратила зв'язок з матір'ю. На початку 2017 року сусіди знайшли її і повідомили, що мати втратила зір.

"Нам Ліда з Макіївки повідомила про те, що мама потрапила в лікарню. Квартира згоріла, вона тривалий час вже знаходиться в лікарні. Потім вона то зникала, то з'являлася. Виявилося, її виписали. Привезли до будинку - квартира згоріла, тут же викликали швидку і відправляли назад. Таким чином вона зникала і з'являлася. У загальній сумі це десь 2,5 роки вона пролежала, як бомж в лікарні, бо нікуди було подіти. Коли я кидався її забрати, вона то зникала, то з'являлася, а у мене пропуску немає в "ДНР"", – каже Людмила.

Вивезти мати на підконтрольну Україні територію дочки допомогли волонтери. Дочка переселенки вже вісім місяців намагається відновити втрачені документи матері.

"Ми пройшли всі інстанції, про яких нам говорили. У міграційній службі подали заяву на те, щоб нам видали паспорт, чекали певний час, нам дали відмову. Зараз повторно збираємо документацію. На початку лютого я цей процес початку, у травні ми подали в міграційну службу, і досі ми без документів", – додала Людмила.

"Вона не отримує нічого, ні соцвиплати, ні пенсію, жодних виплат. Від нас всі відмовилися, ми без документів. Нам дали зрозуміти, що ми бомжі, ми ніхто і звуть нас ніяк... Ми без паспорта нікуди не можемо ткнуться, щоб отримувати пенсію, потрібно відновити також ІПН. Плюс в Пенсійний фонд подати заяву і чекати там певний час, тільки потім може бути пенсія", – каже донька пенсіонерки.

За словами спікера Державної міграційної служби України Сергій Гунько, паспорт Людмили Дубищевой зараз знаходиться в процесі виготовлення.

"Буквально вчора паспорт пані Людмили був переданий на поліграф-комбінат "Україна", зараз він друкується і по поверненню в Харків ви зможете отримати цей документ, буде видано паспорт", – сказав Сергій Гунько.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів