Підтримати нас

День залізничника: привітання з професійним святом

04 листопада 2017 05:49
254
Поширити:

4 листопада в Україні відзначається День залізничника – професійне свято працівників «Укрзалізниці» та інших підприємств, пов’язаних із залізничним транспортом.

Українська традиція відзначати День залізничника відрізняється від російської, де свято щороку доводиться на першу неділю серпня. У дореволюційні часи День залізничника був пов’язаний з днем народження царя Миколи Першого (25 червня), який почав будувати залізницю по всій Російській імперії.

В Україні указом президента День залізничника був встановлений на 4 листопада 2002 року. Цю дату для свята День залізничника запропонували працівники Львівської залізниці.

4 листопада 1861 року у Львів прибув перший поїзд на території сучасної України. Тоді пасажирський потяг «Ярослав» слідував за маршрутом Відень – Краків – Перемишль – Львів. З тих пір День залізничника в Україні відзначається саме 4 листопада.

День залізничника святкують понад 370 тисяч осіб, які обслуговують 30 тисяч кілометрів шляхів, перевозять сотні мільйонів тонн вантажів і відправляють пасажирів з 1500 станцій.

поезд, День железнодорожника

Сучасний поїзд Київ – Львів вже нічим не нагадує перший потяг “Ярослав”, в честь прибуття якого відзначається День залізничника.

 

 
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ