Підтримати нас

«Дарниця» реєструє діючу речовину для препарату, яким лікують коронавірус

Автор статті
31 березня 2020 09:46
710
Поширити:

Фармацевтична компанія «Дарниця» подала заявку для держреєстрації субстанції Гідроксихлорохін до державного експертного центру Міністерства охорони здоров'я України.

Препарати з хлорохіном / гідроксихлорохіном застосовується в низці країн, у тому числі і США, для лікування пацієнтів з COVID-19 в межах експериментального лікування, передає УНІАН.

Голова наглядової ради Darnitsa Group Дмитро Шимків зазначив, що компанія очікує від МОЗ активних дій.

"За умови активної участі державних структур усіх рівнів "Дарниця" готова запустити виробництво і гарантує дотримання вимог до якості препарату та ліцензійних процедур", - сказав він.

У понеділок Верховна Рада проголосувала за призначення міністром охорони здоров'я України Максима Степанова, а також ухвалила законопроєкт №3268 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення лікування коронавірусної хвороби (COVID-19)". Документ надає можливість лікарям використовувати ліки, які не мають відповідних показань у затверджених Міністерством охорони здоров'я інструкціях щодо застосування, але можуть допомагати в лікуванні коронавірусної інфекції.

Фармацевтична компанія "Дарниця" заснована в 1930 році. З 1998 року є лідером в Україні за обсягом виробництва ліків у натуральному вираженні. Стратегічні напрямки розвитку портфеля - кардіологія, неврологія та вирішення проблем болю.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ