Підтримати нас

Чому жінці з Херсонщини, яку визнали винною в колабораціонізмі, повернули все арештоване майно

Автор статті
20 квітня 2024 12:26
1,027
Поширити:
Фото: Світлана Бериславська

Суд визнав винною в колабораціонізмі 45-річну Наталію Старостіну з деокупованого села Високе Бериславського району на Херсонщині. Рішенням суду їй повернули арештоване майно, адже воно життєво необхідне їй і її родині.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на вирок Великоолександрівського районного суду Херсонської області від 16 квітня.

Суд встановив, що у 2022 році Старостіна працювала діловодом в окупаційній адміністрації села Високе. Вона займалась оформленням і видачею допомоги від незаконної влади, а також приставок Т2 для перегляду російських телеканалів.

“Про те, що Наталія Старостіна була однією з найактивніших колаборанток у селі Високе писали у місцевих пабліках. Сама вона свою вину визнала і пояснила, що офіційно окупанти її не оформлювали на роботу, хоча зарплату в російських рублях виплачували”, – пише ЦЖР.
 За словами жінки, на роботу в окупаційну адміністрацію вона пішла через нестачу коштів необхідних для утримання сім’ї. У суді вона сказала, що її робота полягала виключно у видачі гуманітарної допомоги від незаконної влади місцевим жителям.

Раніше суд арештував майно Наталії Старостіної, а саме: житловий будинок, земельну ділянку площею 0,1755 гектара, автомобіль Renault Duster 2010 року і мотоцикл Musstang MT125-8 2020 року. Однак жінка попросила суд повернути арештоване майно.

“Суд погодився з тим, що транспортні засоби їй потрібні для переміщення по району – без них вони не зможуть у разі необхідності дістатися до лікарні. А якщо у неї конфіскують будинок, то її родині не буде де жити”, – зазначають журналісти.

Згідно з вироком суду, Наталії Старостіній заборонили працювати в органах влади протягом 10 років.

  • 36-річній колишній співробітниці ДСНС з Херсонщини заочно повідомили про підозру в колабораціонізмі.
  • Також на Херсонщині керівниця підприємства з виробництва виноградних вин ПрАТ (Приватне акціонерне товариство) “Князя Трубецького” 56-річна Тетяна Єрмола підозрюється в пособництві державі-агресору.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ