Підтримати нас

На Херсонщині підозру в пособництві державі-агресору отримала керівниця виноробні “Князя Трубецького”

Автор статті
19 квітня 2024 16:13
257
Поширити:
Виноробня “Князя Трубецького”. Фото: Ірина Наумова

На Херсонщині керівниця підприємства з виробництва виноградних вин ПрАТ (Приватне акціонерне товариство) “Князя Трубецького” 56-річна Тетяна Єрмола підозрюється в пособництві державі-агресору.

Про це повідомляє Медіаплатформа “Вгору” з посиланням на текст підозри.

За даними слідства, Тетяна Єрмола передала матеріальні ресурси та інші активи у її розпорядженні, а саме приміщення та території виноробні ПрАТ “Князя Трубецького” для розміщення російських військових, броньованої та колісної техніки, армії РФ.

Єрмола налагодила контакт із представниками командування російських військ із позивними “Кум” та “Самсон” і добровільно надала територію підприємства, готель та виробничі приміщення для розташування штабу невстановленого військового формування РФ, підрозділів тилового забезпечення, зв'язку та медичного забезпечення, у тому числі для розміщення підрозділів військової частини 12676 РФ.

За розміщення військ РФ Тетяна Єрмола домовилася про охорону підприємства цими підрозділами. Завдяки сприянню військових РФ, з березня 2022 року ПрАТ “Князя Трубецького” став співпрацювати з окупованими територіями, поставляючи туди виноробну продукцію підприємства.

Також 14 вересня 2022 року вона зареєструвала підприємство у російському “Реєстрі юридичних осіб” та отримала код платника податків.

Єрмола налагодила діяльність підприємства та реалізацію його продукції на окупованій території та ініціювала перед окупаційною адміністрацією налагодження податкового та правового співробітництва й участь акціонерного товариства в програмах “державної підтримки” від РФ.

Тетяна Єрмола добровільно отримала російське громадянство.

23 серпня 2022 року жінка звернулася до окупаційного губернатора Херсонської області Володимира Сальда з пропозицією надати їй 1 тисячу 600 гектарів землі колишнього заводу “Таврія” для вирощування винограду.

Також Єрмола неодноразово зверталась із листами до незаконного військового коменданта Херсонської області з проханням надати підприємству можливість переправи продукції поромом через ріку Дніпро без черги.

Тетяні Єрмолі загрожує ув’язнення на строк від десяти до дванадцяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без.

  • Підприємство з виробництва виноградних вин “Князя Трубецького” розташоване у селі Веселе Бериславського району Херсонської області. Виноградники заводу Трубецького розташовані вздовж берегів Дніпра в напрямку Берислава і займають 200 гектарів.
  • Підприємство було в окупації з перших днів російської агресії. 11 листопада село Веселе звільнили Збройні сили України після 260 днів російської окупації.
  • Виноробне господарство імені князя Трубецького перейменували у Stoic Winery. Про своє рішення виноробня повідомила в інстаграмі.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ