Підтримати нас

Чи вплине на гуманітарну допомогу жителям Херсонщини заборона на в’їзд іноземних волонтерів

Вгору
Автор статті
06 лютого 2024 11:00
428
Поширити:
Фото: Depositphotos

5 лютого на засіданні Ради оборони Херсонської області ухвалили рішення, що без погодження ОВА представників іноземних, консульських установ чи представництв міжнародних організацій не пускатимуть до населених пунктів, які регулярно обстрілюються.

Рішення місцевої влади Суспільному прокоментували керівниця пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк та перший заступник голови облради Юрій Соболевський.

Наталія Гуменюк розповідає, що це рішення прийняли з міркувань безпеки, адже армія РФ прицільно атакує, як іноземні, так і українські волонтерські місії та загалом місця скупчення людей.

За словами Гуменюк рішення вплине на контроль та систематизацію отримання, а не на кількість гуманітарної допомоги. Тому задля уникнення скупчень людей, організацію процесу змінять.

"Працюємо над тим, щоб не прибували в населений пункт кілька груп волонтерів, у той час, як жителі інших населених пунктів не отримують допомогу взагалі. Це буде більш скоординована робота, по перерозподілу, правильної поведінки у зонах активних бойових дій і збереження життя", — додає Наталія Гуменюк.
 Перший заступник голови облради Юрій Соболевський повідомив Суспільному, що доступ іноземцям до заборонених населених пунктів знімуть, коли там стане безпечніше. Українських волонтерів дані обмеження не стосуються.
"Завдяки десяткам цих (ред. українських) організацій, сотням, тисячам людей, які залучені, гуманітарна ситуація на Херсонщині, як мінімум задовільна. Волонтери привозять карети "швидкої" допомоги, спецтранспорт ДСНС і багато чого іншого", — повідомив Соболевський.
  • 2 лютого глава французької дипломатії Стефан Сежурне та президент Франції Еммануель Макрон підтвердили, що 1 лютого близько третьої години ночі внаслідок атаки РФ по Бериславу на Херсонщині загинуло двоє французьких волонтерів, ще троє отримали поранення.
  • 5 лютого російського посла у Франції Олексія Мєшкова викликали до Міністерства закордонних справ у зв'язку із загибеллю двох французьких волонтерів під час російського удару по Бериславу на Херсонщині 1 лютого.
  • Також 5 лютого на засіданні Ради оборони Херсонської області ухвалили список населених пунктів, на які поширюється заборона відвідування іноземними волонтерами.
Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ