Підтримати нас

Чиновники збрехали на мільярди гривень

Vgoru
Автор статті
12 лютого 2019 08:59
754
Поширити:

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) виявило, що у своїх деклараціях українські посадовці вказали недостовірні відомості на загальну суму 8,6 млрд грн.

Про це йдеться у повідомленні на сайті НАЗК за результати повних перевірок декларацій, поданих посадовцями.

Агентство також зазначає, що на основі таких перевірок у 2017-2018 роках було складено 273 обґрунтовані висновки у сфері фінансового контролю. З них 99 – щодо декларування недостовірних відомостей, 5 – щодо незаконного збагачення, 169 – щодо умисного неподання декларацій.

 

Лише у 2018 році агентство направило для подальшої роботи до Національного антикорупційного бюро 40 своїх висновків, до Національної поліції - 178 і до органів прокуратури – 36.

Також складено та направлено до суду 356 протоколів про адміністративні правопорушення: 22 – декларування недостовірних відомостей, 179 – несвоєчасність подання декларації, 155 – порушення порядку повідомлення про суттєві зміни в майновому стані.

За законом НАЗК не має функцій слідства, права бути суб’єктом судового процесу і не є каральним органом. На агентство покладена превентивна місія запобігання корупції, формування в суспільстві культури доброчесності та нульової терпимості до проявів корупції, нагадують у НАЗК.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ