Підтримати нас

Чи корисна кокосова олія насправді?

26 жовтня 2017 16:30
790
Поширити:

Гортаючи сторінки в інтернеті, ми неодноразово стикаємося з інформацією, що кокосова олія є суперпродуктом. При легкому нанесенні на нашу шкіру під виглядом маски воно сприяє клітинним і відновлюючій реакції і зростанню тканин, а коли ми додамо це «диво» в пиріг, то він автоматично записується в дієтичні ряди. Чи дійсно це так, пише Наша Мама.

Волосся і шкіра будуть раді кокосовій олії?

Якщо ви коли-небудь відпочивали в Таї або інших азіатських країнах, напевно, вам пропонували послуги масажистів. Так ось, у своїй практиці вони застосовують як раз олію кокоса. Але, на «гарячих» територіях воно використовується зовсім не через корисні властивості, а через його дешевизну.

Так, багато хто буде стверджувати, що кокосова олія моментально усмоктується в шари шкіри, зволожуючи її, але це не дає права вважати його універсальним засобом за доглядом тіла.

Пальмова і кокосова олія

Якщо ви думаєте, що кокосовий і пальмовий маслянистий продукт - це одне і те ж, то це думка помилкова. Ці два продукти відрізняються за складом, кольором, запахом, а також деякими властивостями. Начебто логічно, кокос - пальма, але не в цьому випадку. Кококсова олія, як ми вже говорили, є хорошим аналогом тваринних продуктів, а пальмова олія має багато спільного з оливковою через вміст омега-9. В цілому, навіть засвоєння пальмового масла походить довший шлях, ніж кокосовий аналог, і це пов'язано зі структурою (наявність довших ланцюжків вуглеводів).

Чи шкідлива пальмову олію для здоров'я?

Зміст великої кількості трансжирів сприяє порушенню метаболізму і здоров'я в цілому (особливо це стосується випадків, коли пальмова олія - частий в раціоні продукт). На жаль, воно міститься в багатьох сучасних товарах, починаючи від випічки, і закінчуючи морозивом.

Якщо взяти до уваги конкретно пальмову олію, то там ви не знайдете трансжирів, оскільки вони там дивним чином з'являються під час обробки на фабриці. Якщо ви понюхаєте свіжо вичавлену пальмову олію, то ви відчуєте, наскільки це неприємна речовина на запах і смак. Щоб використовувати його в харчових продуктах, масло ретельно обробляють і очищають від зайвого кольору і запаху.

Підтримайте роботу редакції. Долучайтеся до спільноти"Вгору" https://base.monobank.ua/

Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ
Матеріали партнерів