Підтримати нас

Чи готовий уже біометричний паспорт, тепер можна перевірити онлайн

Автор статті
16 серпня 2017 14:33
1,867
Поширити:

Дізнатися, на якій стадії готовності біометричний закордонний паспорт чи ID–картка, можна на сайті ДМС.

"Новий онлайн-сервіс доступний на dmsu.gov.ua. Скористатися ним легко: вводите свої дані - прізвище ім’я по батькові, і номер та серію паспорта українського, і система показує на якій стадії оформлення перебуває, приміром, закордонний паспорт", – розповіла Експрес онлайн Ірина Бойко, головний спеціаліст із зв’язків із громадськістю та ЗМІ Управління Державної міграційної служби України у Тернопільській області.

На сайті не потрібно реєструватися чи надавати якісь інші дані, усе дуже просто.

"Людина обирає послугу перевірити стан готовності паспорта – закордонного або ID, приміром вибираємо закордонного, далі другий крок – ввести дані для перевірки – для кого – для дорослого чи для дитини, третій крок – потрібно ввести паспортні дані громадянина України, на підставі якого здійснювалося оформлення закордонного паспорта, далі перевірка, що це не робот, і натискаємо "Знайти".

Якщо висвітлюється "документи прийнято" – це означає, що здійснюється перевірка даних, чи немає підстав для відмови, чи всі документи надані і так далі. Також є статуси "Дозвіл на персоналізацію паспорта надано", "Документи відіслано", і врешті "Документи персоналізовано та направлено до підрозділу міграційної служби". Якщо бачите статус "Документ доставлено до територіального підрозділу" – можна на наступний день прийти і забрати свій паспорт».

Це насамперед зручно для жителів районів, які оформляють паспорт у місті. Можна просто зайти на сайт і дізнатися, на якій стадії оформлення перебуває паспорт. "База даних оновлюється один раз на добу", – зауважує пані Ірина.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ