Підтримати нас

Чому Україні вигідний вихід Британії з ЄС на умовах Терези Мей - експерт

16 січня 2019 13:36
344
Поширити:

Україні вигідний вихід Великобританії з Європейського союзу на умовах, запропонованих урядом Терези Мей, вважає експерт з міжнародної політики Українського інституту майбутнього Ілля Куса.

"Нам абсолютно невигідний вихід Британії з ЄС без угоди, нам вигідно, щоб вона вийшла за угодою Мей. Тому що для нас дуже важлива <...> ідеологічна перемога проєвропейських сил в Європі", - сказав він в інтерв'ю Радіо НВ.

Такими проєвропейськими силами експерт назвав ті, які виступають за посилення євроінтеграції, наднаціональних структур і єврозони.

"Ми хочемо вступати в ЄС, а значить, нам вигідно, щоб ЄС зберігався. Якщо Британія виходить без угоди, це стане ударом по європейській економіці", - сказав Куса.

У разі виходу Великої Британії з Євросоюзу без угоди, на виборах до Європейського парламенту можуть перемогти євроскептики і націонал-популісти, зазначив експерт з міжнародної політики.

"Якщо вони [євроскептики і націонал-популісти, - Ред.] будуть домінувати в Європарламенті, це буде загрожувати цілісності ЄС в тому вигляді, в якому він зараз існує - це нам невигідно, оскільки ми прямуємо в ЄС", - додав він.

Куса також підкреслив, що економічний удар по Євросоюзу послабить єдність його країн-членів, від якої залежить санкційна політика ЄС проти Росії.

"Чим більше буде страждати Євросоюз і занурюватися у внутрішньоекономічні і соціальні проблеми (в тому числі через негативний ефект Brexit'у, наприклад), тим менше уваги він буде надавати питанням України, протистояння України з Росією, збереження санкційної політики", - резюмував Куса.

Підтримати нас можна тут https://base.monobank.ua/
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ