Підтримати нас

Через російські обстріли повністю знеструмлена Запорізька АЕС

Vgoru
Автор статті
09 березня 2023 07:51
911
Поширити:

Сьогодні о 03:53 ночі внаслідок ворожих ракетних обстрілів відключилась остання лінія зв’язку окупованої Запорізької АЕС з українською енергосистемою. 

Про це повідомляє Енергоатом. 

“Наразі станція знеструмлена й перейшла в режим блекауту вшосте за час окупації, 5-й та 6-й енергоблоки переводяться в холодний стан, увімкнулися 18 дизель-генераторів для живлення власних потреб ЗАЕС. Пального для їхньої роботи залишається на 10 діб. Розпочався зворотний відлік часу”, – йдеться в повідомленні. 

Також в Енергоатомі зазначають, якщо не відновиться зовнішнє живлення станції протягом 10 днів, може статись аварія з радіаційними наслідками для всього світу.

Усі вітчизняні атомні електростанції, які розташовані на підконтрольній Україні території, розвантажили потужність через загрозу ракетних обстрілів. Станом на 06:30 ранку всі енергоблоки сумарно видають в енергосистему 4700 МВт.

Станом на 6:30, за словами міністра енергетики України Германа Галущенка, окупанти обстріляли енергетичні об’єкти в Київській, Миколаївській, Харківській, Запорізькій, Одеській, Дніпропетровській та Житомирській областях.

Більше новин читайте на нашому телеграм каналі
Поширити:
ЗАРАЗ ЧИТАЮТЬ
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ
ОСТАННІ НОВИНИ